csütörtök, január 17, 2013

Újabb közzétételi hullám

Ismételten szünetelt a blog egy időre. Ennek elsődleges oka az volt, hogy a terápiás-projekt is felfüggesztésre került, mivel a Kékcsillag Segítőkutyás Egyesületből kiléptünk a nagy távolság miatt, s a NEO Segítőkutya Egyesületben pedig nem találtuk meg a helyünket. A környéken persze van még egy-két egyesület, de most egyelőre másfelé fordítjuk a figyelmünket.



Nézzük, mik történtek velünk:
Csincsi egy MKSZ kiállításon derbi győztes lett, így már két további szalag ékesíti otthonunkat.

 Január tizedikén pedig betöltötte a két éves kort, aminek alkalmából nem csak egy videót kapott,  hanem aznap nekikezdtünk új étrendünknek: a BARF-nak. Ma már több, mint egy hete barfozunk, s ez lesz az egyik olyan téma, ami várhatóan rendszeresen szóba kerül majd itt.
Első menü
Másik fontos változás az életünkben az, hogy ismét visszatértünk a kutyaiskola világába, az Őrmezői Kutyaiskola keretein belül. Csincsi jelenleg alapfokú tanfolyamra jár a párommal, Delinke pedig havonta kétszer terápiára, hogy ne féljen annyira a többi kutyától, s hogy a kommunikációja fejlődjön. Remélem, itt sikerül megtanulnunk leküzdeni azokat a problémákat, melyeket eddig nem sikerült. Szóval, ez lesz a másik fő témánk. 
 Első körben elvittük a kutyákat felmérni. Itt három kutyát terápiázó kutya társaságában az oktató megállapította, hogy Csincsi domináns és kutyákkal kapcsolatban egész kiegyensúlyozott. Delinkéről azt mondta, hogy kettejük közül ő az érzékenyebb, de ez ne tévesszen meg: Delinke bizonytalan domináns, a kutyákkal való kommunikációja sem túl jó, s alapvetően ő a problémásabb. Az is meg lett állapítva, hogy túlontúl egymásra van nőve a két kutya, úgyhogy külön kéne velük sétálni járni, s külön kéne velük foglalkozni is. Így került Csincsi az alap tanfolyamra, s Delinke a terápiás csoportba. Most párom foglalkozik Csincsivel, s én Delinkével, idővel pedig majd cserélünk.

 Csincsivel hétfőn és kedden járunk képzésekre. Ezen a héten, 14-én volt az első foglalkozás. Csincsi sokat ugatott, s úgy általában a seggünkben folt folyton. A társaság jó, a kutyák pörgősek. Aznap még új információ nem hangzott el számunkra. A keddi foglalkozáson én nem vettem részt a másnapi vizsgám miatt, s párom elmondása szerint Csincsit ez roppant mód feszültté tette: egyfolytában ugatott, úgyhogy páromnak azt kellett végig jutalmaznia, mikor épp csöndben volt. Sajnos emiatt az elméleti része az órának eléggé hiányos lett. Ültetés-fektetés is volt, de ez a hóban nem igazán akart működni. :) 
 Delinkével szombaton voltunk az első foglalkozáson, ahol egy csomó, nagyon jól kommunikáló kutya között sétálgatva kellett rádicsérnem arra, ha Delinke felbátorodott a kommunikációban, de tiltanom kellett arról, hogy megugassa az épp játszó kutyákat, mert ezt, mint domináns szuka, azért tette, hogy ne játszanak itt az engedélye nélkül. Egyébként, Delinke Csincsi nélkül sokkal jobban viselkedett, mint Csincsivel, s kevésbé volt bizonytalan. Házi feladatnak azt kaptuk, hogy minden nap klikkerezzek Delinkével. Nem kell, hogy bármit megtanuljon, csak minden nap legyen egy kis formálás. Erre a célra a 101 dolog a dobozzal nevű játékot fogjuk játszani, találtam is egy cipős dobozt erre a célra. Még az illóolajaim voltak benne, mikor összeköltöztünk párommal. Az egyik ki is folyt, így van egy ronda és egyébként kétes kinézetű folt a doboz alján. :D

 Ezek a legfontosabb események, melyek az utolsó bejegyzés óta történtek. Persze, volt még karácsony a szüleimnél, ahol a kiskutyákkal mindenki elégedett volt a nagyon jó viselkedésük miatt, volt szilveszter és újév, betegség és ebösszeírás is. Továbbá Delinkével részt vettünk a Next Top Dog Modell elődöntőn, amin nem jutottunk tovább - ez utóbbit nem is bánom. Azért készültek képek Delinkéről:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése