szerda, július 18, 2012

Terelés

Tegnap Delinnel elmentünk terelni. Tordas Zoo nevű helyen voltunk - így már azt hiszem, a környék összes terelős helyét megjártuk. Nagyon tetszett. Delinke életében most látott másodjára birkát, ahhoz képest ügyi volt.

Ezek mondjuk ilyen nagyon fitt, fürge és rafkós birkák voltak, mi meg ugye kicsit túlsúlyosak is vagyunk, úgyhogy csak párszor sikerült keríteni, mert egyébként nem értük be őket. xD Viszont Delinke szépen fegyelmezhető birkák mellett is.
Voltak félig sikerült kerítések, szóval próbálkozott azért. A területnek két olyan sarka is volt, ahol a birkák beállva magasabban voltak, mint a kutya, oda előszeretettel tömörültek, utána meg nem igazán tudtunk velük mit kezdeni. A kisebb birkacsoportosulások pedig hamar szétszéledtek, ilyenkor Delinke megpróbálta visszahozni az elcsatangolt példányt, de hát lefutották - de nem egyelt, bár a videón néha látszódhat úgy. Ha a birkák túl messzire jutottak, Delinke inkább visszajött hozzám. A program "a birkák ördögi természete" témakör köré csoportosult, úgyhogy Delinke ismerkedésként rohangászott, ugatott és rengeteg birkakakit megevett. Kedvcsinálónak ez tökéletes.
Legközelebb Csincsivel megyünk, talán neki sikerül felvennie a versenyt a villámlábú birkákkal. Delinkével pedig szorgalmasan fogunk edzeni- meg talán icipicit fogyózni is. :) Hazaérkezésünk után megfürödtünk, megfésülködtünk, hogy szépek és tiszták legyünk a vasárnapi foglalkozáson. xD Itt van az első találkozásunk birkákkal, még Pomázon, csak ha már témánál vagyunk. ^^

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése